Sidste nyt

Genner Rideklub

(GER)

 

 

Sidste nyt

 

Februar, 2018: Indkaldelse til Generalforsamling den 19.2 kl 19 i skolens fællesrum:-)

 

Forår 2017: Vi fik hevet 3 store sponsorater hjem til brug for renovering af dressurbanen :-). SE-vækstpulje: 25.000,- kr, Sydbank: 25.000,-kr og Meldgaard transport af materialer til banen.

I april og maj 2017 blev der lagt mange frivillige timer i baneprojektet, og vi fik også hjælp af Werner Schmidt (gummiged) og Peter Jensen med en minigraver :-).

 

Til genner Info skrev formand Karina Meldgaard følgende:

 

Så fik Genner Rideklub ny ridebane

 

Karina Meldgaard, formanden skriver

 

Mirakler kan ske. Og i Genner Rideklub skete faktisk hele 3 mirakler i streg. Efter flere års hårdt arbejde med at sælge skrot, samt sælge logoskilte og afholde forskellige arrangementer, var det tydeligt at der var meget lang vej til at skaffe pengene til den store renovering af dressurbanen. Klubbens vigtigste omdrejningspunkt, da der i Genner som bekendt ikke er nogen ridehal. Det danske vejr er også ganske hårdt ved banen. Derfor måtte der tænkes stort mht at skaffe midlerne til at renovere både bund og top på dressurbanen. Der blev søgt i fonde og puljer i nær og fjern. Og lykken var med Genner Rideklub. Første kæmpe mirakel var et tilsagn fra Sydbank med et sponsorat på 25.000 kr. Næste mirakel var et tilsagn fra SE Vækstpuljen med 25.000 kr. Og sidst men ikke mindst et sponsorat fra Meldgaard Holding A/S på kørsel mm. Sammen med de penge klubbens medlemmer selv havde sparet op, var der nu mulighed for at begynde det store arbejde. Til alle 3 sponsorer skal lyde en stor og hjertelig tak. Uden jer, var der ingen dressurbane i Genner, da den gamle ikke kunne benyttes mere fra sidste år i oktober, da huller og sten gjorde den farlig at ride på.

 

Undervejs i denne proces viste det sig hurtigt, at byen har nogle fantastiske lokale ildsjæle, som gerne giver en hånd med, når pigerne ikke kan selv. At fjerne 80 m3 gammel top var med trillebør og håndkraft helt umuligt. Men heldigvis var Werner Schmidt så utrolig rar og hjælpsom, at han mødte op med en gummiged, som kunne fjerne de 80 m3. At grave 3 x 60 meter dræn med rette fald og en maks. dybde på 1 meter, er et større projekt også for de sejeste piger. Og takket være Peter Jensens minigraver og 3 weekender hvor han gravede og gravede, blev også dette projekt klaret. Fra Genner Rideklubs side skal der lyde en kæmpe tak til Werner og Peter. Uden jer var dette projekt helt sikkert heller ikke lykkedes, da budene fra de entreprenører, som vi hentede tilbud fra på dræn af banen, enten ikke havde tiden til at møde op og hjælpe os, eller lå uden for vores budget. Dette på trods af de flotte sponsorater vi fik ind. Vi havde ikke andre muligheder for at redde dressurbanen end at smøge ærmerne op og gå i gang selv. Og det gjorde vi. Et kæmpe sammenhold og en stor fighter indsat fra alle, bragte både medlemmer tættere på hinanden og medførte et stort ejerskab for banen og dens vedligeholdelse. Man kan spørge sig selv hvorfor det er så dyrt at renovere sådan en bane. Det er det fordi vi i Genner Rideklub er så heldige, trods det er en lille klub, at have en bane på 20 x 60. Og der skal mange læs sand mm til for at renovere den.

 

Nu står banen så færdig, trods strabadser, tyveri og mange andre udfordringer. Den bliver passet af medlemmerne selv 3 gange om ugen. Der er indkøbt ny traktor og slæb. Selv en sandkasse og et bålsted med god siddeplads har vi fået lavet, og begge dele må bruges af byens borgere og børnehaven skulle de have lyst. Alle er velkommen til at tage over og se det smukke sted og nyde medbragt kaffe el. lign. Skulle nogen have lyst til at melde sig ind i Genner Rideklub, tager vi glædeligt imod nye medlemmer, som kan kontakte Karina Meldgaard på 40203118. Skulle man overveje at købe sige en pony eller hest og være en del af vores skønne fælleskab, uanset alder og viden om heste, kan man kontakte Charlotte på Strygsdam på 30287469. Hun står altid klar til en snak om heste og mulighed for opstaldning.

 

 

Februar 2017: Der afholdes Generalforsamling onsdag den 22.2.2017 kl 19.00 i fællesrummet på Genner Skole. Herefter er der MEDLEMSMØDE, hvor alle opfordres til at møde op. Det er ingen hemmelighed, at medlemstallet er faldet en del gennem de sidste par år, og for at vi fortsat kan bevare vores dejlige plet på Gammel Bane, er det vigtigt at vi står sammen og hjælper hinanden med at finde de gode løsninger.

Vel mødt :-)

 

 

August 2016: Propositioner til vores hyggelige ridestævne er lagt ud på hjemmesiden og afholdes den 28 august. Sidste tilmeldingsfrist til alm indskud er 19.8.16

 

Februar 2016: Der afholdes Generalforsamling på Genner Skole i Fællesrummet

 

24.2.2016 kl 19.15

 

Vi håber medlemmer og andre interesserede vil møde talstærkt op. Klubben byder på kaffe og kage :-)

 

Oktober 2015: Der afholdes dressurkursus v/ Lotte Berg Christensen, Team-Møllen, her hos os i Genner Rideklub; seneste tilmelding 3.10, dog "først-til-mølle..". Se nærmere under fanebladet "undervisning"

 

August 2015: Genner Rideklubs årlige ridestævne blev afholdt i fint vejr og med 39 dressurstarter. Der ligger billeder af de af klubbens ryttere, som opnåede pladseringer, under "stævneresultater". På væggen ind til den overdækkede rytterstue blev der hængt sponsor-skilte op, og særligt "Genner-El" fik en tak med på vejen, da de har medvirket til at lysanlægget blev anlagt i efteråret 2014

 

August 2015: Propositioner til vores ridestævne er lagt ud. Vær obs på tilmedingsfrist.

 

Juni 2015: I forbindelse med årets ridelejr fik Rideklubben overrakt 8100,- kr af Ø. Løgum Hestekasse, som er blevet nedlagt. Formand Chresten Petersen holdt tale og pigerne på ridelejren viste forskellige dressurprogrammer. Rideklubben takker mange gange for donationen, som vil gå til bla banevedligeholdelse og løbende renoveringer

 

Maj 2015: Så er flagstangen og baneafgrænsningshegnet blevet malet. Tak til Anne, Annelise og Vivian. Desuden tak til to stærke kvinder (Anne og Hanne), som klippede hegn langs dressurbanen :-)

 

Februar 2015: Generalforsamling i fællesrummet på Genner Skole onsdag den 18.2 kl 19. Alle interesserede opfordres til at møde op og høre om klubbens arbejde. Vi giver kaffe, sodavand og kage :-). Ideer og nye tiltag modtages gerne.

 

Maj 2015: Invitationer til medhjælperfesten (fra Skrotindsamlingen i november) er sendt ud, og vi glæder os til at se jer 24.5 på Rideklubbens arealer .. Vel mødt

 

April 2014: Det er bekræftet fra Dansk Rideforbund, at vi gerne må afholde små stævner - det vil vi glæde os til .-) Følg med i aktivitetskalenderen.

 

April 2014: Se aktivitetskalenderen :-)

 

November 2013:

Skrot/jern indsamling. Stor succes - vi fik med hjælp fra mange frivillige og gavmilde Genner-borgere indsamlet 24 tons gammelt jern skrammel...

 

Oktober 2013: Så kom det nye tag på - tak til alle de frivillige som hjalp til i det usandsynligt dårlige vejr.. Men arbejdet gik støt fremad og både tag og ekstra redskabsrum blev færdigt..

 

Oktober 2013:

Ansøgt Sydbank Fonden om støtte til nyt tag på rytterstuen. Vi fik 10.000 kr til renoveringen. Tusind Tak, Sydbank :-)

 

Maj 2013:

Vores hjemmeside skulle nu gerne være opdateret - har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte en fra klubbens bestyrelse

August 2012:

Efter henvendelse fra distrikt 8 (dansk rideforbund) er vi desværre nødsaget til at aflyse vores hyggelige træningssamling. Vi er rigtig kede af at skulle undvære denne dejlige dag, og håber på jeres forståelse. Hilsen Bestyrelsen

August 2012:

Dressurbanens bund renoveres, og man skal påregne kørsel på arealet (gummiged, lastbil etc). Foregår den 13. og 14. august

Juni 2011: Ridelejr - færdigt program kan ses under fanen!

Maj 2011: Rømøtur udsat til efteråret

Marts 2011:

Bestyrelsen har vedtaget at der skal nyt flis på dressurbanen. Det bliver sandsynligvis leveret i slutningen af marts, og fordelt på banen til klargøringsdagen den 2.4. Alle opfordres til at møde op med en rive og skovl, så vi kan få flisen fordelt på banen.

Februar 2011:

Generalforsamlingen blev afholdt den 8.2 i fællesrummet på Genner Skole - ny i bestyrelsen er Maria Vilhjalmurson. Velkommen til både Maria og hendes datter, Monica, som er kommet ind i bestyrelsen som juniorrepræsentant. Annelise Jensen forlod bestyrelsen og der skal lyde en stor tak til Annelise for rigtig mange års arbejde for Genner Rideklub. Vi vil savne dig til møderne, men håber stadig at se dig på ridebanen, Annelise!

Februar 2010:

Generalforsamlingen blev afholdt den 9.2 i fællesrummet på Genner skole - ny i bestyrelsen er Hanne Sønnichsen. Velkommen! Pernille Rasmussen forlod bestyrelsen og vi siger hende tak for arbejdet i Genner Rideklub gennem 4 år.

November 2009:

Indbydelser bliver sendt ud til alle børn og juniormedlemmer vedr. juleafslutning i rytterstuen d. 20/12 kl 14.00 - 16.30. Husk at tilmelde dig til Anne Madsen, og medbring en gave (værdi 20-30 kr) til pakkelegen. Juniorrepr. har planlagt denne eftermiddag!

Alle medlemmer opfordres ligeledes til at hjælpe julemanden på vej til alle de ventende børn i Genner Hallen. Det sker den 28.11, hvor vi mødes kl 12.45 på Genner Bygade 58, og derfra rider i optog gennem byen. Mød op med en julepyntet hest! Deltagelse oplyses til Annelise Jensen senest den 26.11.

Oktober 2009:

Dressurbanen har fået tilført 28 m3 vasket sand fordelt i et ca. 2,5 cm tykt lag, hvorefter banen er blevet harvet, og sand og flis har fordelt sig. Vi håber at det vil give banen et mere blødt og eftergivende underlag, uden at banen ved regnvejr bliver opblødt og mudret. Lad os se hvordan det går, og kontakt bestyrelsen, både hvis du har gode og dårlige erfaringer med underlaget.

September 2009:

Årets træningssamling havde deltagelse af 21 ryttere med ialt 40 starter fordelt på dressur og spring. Dagen forløb uden uheld men blev præget af en del tordenbyger, som kom og gik i løbet af dagen. Humøret var dog højt blandt rytterne, som ufortrødent red videre i det dårlige vejr. En stor tak skal lyde til både dressur- og springdommer, til alle de frivillige, der hjalp til både før og under stævnet, samt til Mathilde Neertoft, som fremviste et flot Kür - pony-program i middagspausen..

August 2009:

Programmet for afvikling af træningssamlingen ligger under "træningssamling" fra onsdag den 26.8 sidst på eftermiddagen.

Så er propositionerne til dette års træningssamling lagt ud - du kan se invitationen under "Træningssamling". Der er sidste tilmeldingsfrist den 24.8.09.

Juni 2009:

Dressurbanen er blevet rigtig flot og god at ride på igen - den har fået vand og flisen er fordelt godt. Benyt dig af at vi har så god en bane, - den er til for dig!

Invitation til ridelejren er lagt på nettet og alle unge får en tilsendt lige omkring den 1. juni. Skynd dig at tilmelde dig, hvis du gerne vil med!

Maj 2009:

I forbindelse med renoveringsprojektet er dressurbanen nu klar til forsigtig brug - flisen er endnu lidt ujævn og mangler en god gang vand for at den kan blive fordelt bedre. Telefonpælene, der er placeret langs den indvendige kant af dressurbanen, mangler også endelig montering, og endnu er de to indgange til dressurbanen ikke forsynet med låger.

Springbanen er jævnet og klar til at blive taget i brug - så god fornøjelse...

April 2009:

Her i april måned er bestyrelsen igang med et stort renoverings-arbejde på dressurbanen. Bunden er blevet rettet af og der er kommet nyt flis på - samtidig er de gamle telefonpæle rundt om banen blevet revet op, og skal erstattes af et flot nyt 2-rækket hegn. Vi glæder os til at projektet er færdigt, og håber i mellemtiden på medlemmernes forståelse for det rod, der pt hersker på rideklubbens arealer.

 

 

 

Pressemeddelelse:

 

Sydbank-donation sætter Genner Rideklub i galop

 

Med en donation på 25.000 kroner fra Sydbank Fonden har Genner Rideklub realiseret drømmen om en ny dressurridebane.

 

16 km syd for Haderslev og 10 km nord for Aabenraa. Der ligger Genner. Og i tre år har byens lokale sat sig i sadlen. De har søgt sponsorater og solgt garageskrot for at kunne fi-nansiere drømmen om en ny dressurridebane til Genner Rideklub. I dag står banen færdig takket være Sydbank Fondens donation og store portioner lokal velvilje og arbejdskraft.

 

– Indsamlingen og renoveringen af ridebanen har været et kæmpe, samlende projekt for de mennesker, som har tilbudt sine kræfter og engagement. Og med Sydbanks donation æn-drede alt sig for os. For pludselig lykkedes drømmen. Donationen har rakt så ufattelig langt, fordi vi har udnyttet de mange frivillige hænder i lokalområdet og derfor kun har brugt penge på indkøb af materialer. Vi har drænet banen og givet den en ny top, og nu fungerer den simpelthen så godt, siger formanden for Genner Rideklub, Karina Meldgaard.

 

En klub, der samler byen

Genners børnehave bruger rideklubbens legeplads og grønne områder, de unge hænger ud i klubbens rytterstue, og den store grill må tændes af alle byens 777 lokale. Så selvom Genner Rideklub kun har 15 aktive medlemmer, så har langt flere aktier i byens klub.

 

– Udefra kan det ligne, at Sydbank har doneret penge til noget så irrelevant som en ride-bane i Genner. Men for os – og for byen – er banen enorm vigtig. Det er vigtigt for byen, at alle dens institutioner ikke dør. For ingen mennesker gider at bo et sted, hvor der ingenting sker. Set i det store perspektiv, så hjælper rideklubben vores lokalsamfund, og heldigvis findes der sponsorer som Sydbank, der ønsker at honorere de kræfter, der kæmper for lo-kale foreninger, siger Karina Meldgaard.

 

Et sidste nødvendigt spring

Sydbank Fonden donerer 25.000 kr. til materialer til den mest uundværlige del af Genner Rideklub – nemlig selve ridebanen.

 

– Genner Rideklub har engageret hele byens lokalsamfund i renoveringen af den nye dres-surridebane. På egen hånd er det lykkedes Genner at indsamle donationer, midler og frivillig arbejdskraft til et projekt, der er et stort aktiv for byens lokale og for fritidslivet. Det ønsker Sydbank at støtte op om, lyder begrundelsen for donationen til Genner Rideklub fra Rasmus Lyngbak Bøgen, afdelingsleder i Sydbank Aabenraa.